24 Şubat 2011 Perşembe

Kasap yazmayı bilmeyen kasap : Günaydın....

Yaşanan dönüşüm doğrultusunda mekanlarda elbette farklı kimliklere bürünüyor ve yeni kimlikleri ile hayat buluyor.Bunun en yoğun yaşandığı yerlerden biri Etiler.

Batı ülkelerindeki statik hayatı ve 20-30 yıl önce gittiğiniz mekanı neredeyse sahibi ile birlikte aynı bulmak bizim gibi değişimlere açık dinamik toplumlar için bir nimet oluyor..Herneyse Etilerde bu değişimi bugünlerde yaşayan adres Nispetiye Caddesi üzerinde Çamlık girişinden hemen sonra sağda bulunan Tatlıcı Tombak olan dükkan..Şimdilerde Günaydın Kasap oluyor...Dış tarafı hem tadilatı kapatmak hemde iletişimi yapabilmek için 10-15 metrekarelik bir branda ile çevrilmiş. Dükkanın gerekli bilgileri ve mesajı branda üzerinde verilmiş. Buraya kadar hiç bir anormallik yok..Ancak garip, komik ve aynı zamanda acı olan hikaye burada: Bu küçücük sayılabilecek olan alanda biraz dikkat ettiğiniz takdirde 3 farklı şekilde kasap yazdığını görüyorsunuz:
Kassab- Kassap ve Kasap....

Etlerin Günaydın'da masaya gelene kadar geçirdiği transformasyon gibi  "kasap " sözcüğüde bu çalışmada bir transformasyona uğramış. Bir İletişimci olarak bu kadar küçük bir alanda aynı kelimeyi 3 farklı şekilde nasıl yazmayı başarmışlar anlayamadım. Bu yazım farklılıklarının  bilerek yapıldığını hiç zannetmiyorum. Hadi birileri bunu tasarımını yapmış ve yanlış kullanmış ama hiç bir onay mekanizması bunu görmemiş mi ? Hiç kimse sonradan fark etmemiş mi ? Günaydın kalitesine dikkat eden ve benim damak zevkime çok uyan bir mekan ancak bu küçük çalışmada işin iletişim bölümü  biraz aksamış.İletişimin en önemli ve olmazsa olmazlarından bir tanesi "tutarlılık" olduğu için bunu uzun vadede daha geniş yanlışlara götürmeyeceklerini zannederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder